top of page
IMG_0640_edited_edited_edited.jpg

Karel De Brant

Aanvankelijk heb ik een kunstopleiding gehad aan het Sint-Lucas instituut te Gent en beeldhouwen aan de Koninklijke Academie voor Schonen Kunsten te Antwerpen.

In 2008 heb ik mijn opleiding als Body Stress Release practitioner (BSR) afgerond in het wondermooie Zuid-Afrika en heb er enkele jaren gewoond en gewerkt. In 2012 ben ik mijn BSR praktijk te Hamme gestart.  Doordat BSR in hoofdzaak gericht is op het vrijmaken van vastgezette spierspanning - ook emoties kan loswerken - heeft me dit ertoe aangezet om Counseling aan te bieden waardoor ik ondersteuning en begeleiding kan geven bij psycho-sociale moeilijkheden.

In 2018 heb ik een 3-jarige opleiding Counselor/Coach vanuit de Cliëntgericht-Experiëntiële visie gevolgt bij Focus on Emotion en in 2019 Existentieel Welzijn Counseling vanuit de Cliëntgericht-Experiëntiële visie.

Opleiding

 

Beroepsverenigingen

Irma du Preez

 

ik ben een kind van de wind

teruggewaaid vanuit ver

waar ik blootvoets het landschap

om mij heen had ingeademd

om ongesnoeid te delen,

warmte is de kleur van mijn hart,

verwondering is de kleur van mijn ogen,

groen, het elan van mijn doen

Ik ben geboren in Zuid-Afrika. Eind 2011 verhuisde ik en mijn gezin naar België. Mijn professionele achtergrond ligt in muziek en kunst.

Ik volgde een opleiding Natuurgeneeskunde van 1999-2001 en een herboristen cursus in 2002 uit pure belangstelling, maar nooit met het gedacht om er professioneel iets mee te doen.

Na mijn verhuis, ontstond er bij mij een enorme hunkering naar groen en open ruimte. Mijn nieuwe, dichtbebouwde omgeving zorgde voor een totale omwenteling doordat ik op eigenzinnige wijze contact met de natuur ging zoeken. Opnieuw deed ik een herboristencursus, deels om de taal te leren, deels om de planten van hier te leren kennen. Het aanstekelijk enthousiasme tijdens de opleiding fytotherapie, van Philip Gérard van de Primrose Academy, moedigde me aan om er een echte carrière van te maken. Na een aantal jaren als praktiserend fytotherapeut, besloot ik om door Heartwood Education een bachelor niveau opleiding “Medical Herbalist” te volgen. Dit is een uitstekende combinatie met de bestaande BSR en counseling praktijk van Karel.

 

IMG_0833_edited_edited_edited_edited.jpg

Opleiding

Beroepsverenigingen

bottom of page